Deurrubberservice is expert in montage, materiaalkennis en service

Nummer één in slimheid

Tijdens de eerste afspraak worden alle deur- en laderubbers geïnventariseerd en voorzien van een unieke code. Aan de hand van deze codes weten wij voortaan welke deurrubbers u nodig heeft. Aansluitend ontvangt u een vrijblijvend vervangingsadvies en een bijbehorende offerte. Hierdoor kunnen wij in de toekomst u direct helpen zonder extra bezoek.

Op basis van deze inventarisatie kunnen we eventueel ook alternatieven aanbieden die voor de toepassing of qua onderhoud en levensduur beter geschikt zijn.

250 verschillende profielen

De wereld van de deurrubbers is dichtbevolkt. In Nederland bijvoorbeeld vind je koel- en vrieskasten van meer dan 500 verschillende merken. Je leest het goed. 500! Veel van die merken gebruiken eigen deurrubberprofielen. De basis van een koelkastrubber is vrijwel altijd hetzelfde, namelijk een dunwandig profiel met daarin een flexibele magneetstrip. In totaal zijn dat zo’n 250 verschillende soorten wat betreft materiaal en vorm.

Het passende profiel vinden is een specialisme. De verschillen zijn weliswaar klein, maar wel belangrijk. Door de kleine verschillen is alleen de juiste match geschikt voor het optimaal afdichten van jouw koeling of vriezer. Ons unieke coderingssyteem koppelen we aan het juiste profiel. Daarom is onze inventarisatie belangrijk. Eén keer inmeten is voldoende. Wij weten dan precies wat jij nodig hebt.

verschillende deurrubber profielen

Easy clean

Sommige deurrubbers bestaan uit een profiel met veel plooien en richels. Dat is tricky want met name aan de bovenkant van deuren en lades kunnen tijdens de bereiding etensresten en ingrediënten in de rubbers vallen. Vuil en vetten tasten het deurrubber aan en daarmee de levensduur van het rubber. Regelmatig schoonmaken dus. Hoe meer plooien, hoe lastiger het is om de deurrubbers schoon te maken en te houden.

Er zijn ook profielen met een dichte/gladde buitenkant; daar kan dus niks tussenkomen. Deze profielen zijn een stuk makkelijker schoon te houden. Dat komt de levensduur van het deurrubber zeker ten goede. Heb jij deurrubbers met veel plooien, dan bestaat de kans dat we een alternatief hebben met een dichte/gladde buitenkant. Dat noemen we de ‘easy clean’-deurrubbers.

Kwaliteit en samenstelling PVC

De omschrijving ‘deurrubbers’ is een beetje misleidend. De meeste deurrubbers zijn namelijk gemaakt van PVC. Dit materiaal voldoet aan de strenge wetgeving over de samenstelling met het oog op voedselveiligheid.

De regels bepalen (sinds 2014) dat er minder weekmakers in de samenstelling mogen voorkomen. Tegelijkertijd zorgt dit er ook voor dat de meeste standaard deurrubbers, minder bestand zijn tegen (dierlijke) vetten en (agressieve) schoonmaakmiddelen.

Naast het ‘normale’ PVC zijn er voor een aantal deurrubberprofielen ook varianten beschikbaar in zachter PVC. Deze zijn door toevoeging van andere materialen minder gevoelig voor uitdroging of aantasting door vetten.

Het beste alternatieve deurrubber: TPE

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van deurrubber profielen is het toepassen van het TPE. Dit type materiaal is zeer hoogwaardig en op dit moment het beste bestendig tegen vetaantasting. Daarnaast is TPE minder gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen zoals desinfectiemiddelen. Goed om te weten is dat nog lang niet alle profielen in deze samenstelling leverbaar zijn. Onze monteurs kijken per situatie naar de beste optie op basis van de beschikbare mogelijkheden.

Verschillende compounds

Het juiste deurrubber vinden; hoe moeilijk kan het zijn? Nou, best moeilijk zoals je ziet. Maar geen zorgen. Onze vrijblijvende inventarisatie plus codering maakt het makkelijk voor je. Die zekerheid heb je.