Vervang je deurrubbers op tijd en wel hierom!

In de horecapraktijk gebruiken medewerkers de koelkasten, koellades en vriezers intensief. Open, dicht, open, dicht. Tel maar eens hoe vaak een gemiddelde koelkastdeur op een werkdag wordt geopend. Vaak gebeurt dat door handen die niet schoon zijn. Ook niet als de handen net nog aan een doek zijn afgeveegd. Vet blijft zitten. En juist dat vet zorgt voor uitdroging van het PVC waarvan een deurrubber gemaakt is, waardoor het hard en inflexibel wordt. Het rubber scheurt vervolgens veel makkelijker en is sneller aan vervanging toe. Deze voortijdige slijtage stel je uit door de deurrubbers elke dag schoon te vegen met het juiste schoonmaakmiddel. Tipje van de sluier; niet elk schoonmaakmiddel is geschikt. Meer over het correct schoonmaken lees je hier.

Voorkom dat een deurrubber inscheurt

Een door uitdroging hard geworden deurrubber scheurt bij intensief gebruik in. De koelkast- of vriezerdeur sluit dan niet meer goed. Meestal gebeurt dit aan de bovenzijde van het deurrubber. In de alledaagse praktijk van bijvoorbeeld een restaurant verzamelt zich juist daar de meeste vervuiling. Zijn de deurrubbers hard, dan is er geen weg terug; je zult ze moeten vervangen.

Gevolg van een versleten deurrubber

Etenswaren in een niet goed afgesloten koeling bederven sneller. De ingestelde temperatuur wordt door het naar buiten lekken van de koude lucht niet gehaald. Gevolg is dat je keukenpersoneel niet weet of de producten voldoende koel bewaard zijn. Dit is een potentieel gevaar voor de volksgezondheid en de belangrijkste reden dat de keuringsdienst (NVWA) actief controleert op het functioneren van de afdichting in koelapparatuur. Wacht dus vooral niet op een controle van de NVWA. Controleer zelf regelmatig de staat van de deurrubbers.

Voorkom een hoge energierekening en onnodige onderhoudskosten

De koelcompressor moet bij weglekkende koude lucht harder werken om de ingestelde temperatuur te halen. Hoe groter het verschil is tussen de door jou ingestelde temperatuur en de omgevingstemperatuur, hoe vaker de koelmotor aanspringt en – je voelt hem al - hoe hoger de energierekening. Sluit jouw koelapparatuur wel goed, dan draait de koelinstallatie minder. Hierdoor heeft deze minder snel onderhoud nodig. Een eenvoudige stap als het tijdig vervangen van een deurrubber helpt daarbij.

Schakel Deurrubberservice in voor al je nieuwe deurrubbers
Kom je tijdens het schoonmaken slijtage of beschadiging tegen, dan is het tijd voor vervanging. Deurrubberservice helpt je daarbij. Beter nog, wij nemen die zorg graag van je over. Wij zorgen in drie stappen voor een perfect sluitende koeling. We plannen een afspraak, wij komen langs en meten, en vervolgens komen we de deurrubbers plaatsen. Bij het inmeten van jouw deurrubbers koppelen we een unieke code aan elke koeling en vriezer. De code zetten we in ons systeem en op een sticker die we in de deur plakken. Zo ben jij altijd verzekerd van het juiste deurrubber.

Maak snel je afspraak!
Maak het jezelf makkelijk en plan snel een vrijblijvende afspraak. Ons unieke coderingssysteem verzekert je altijd van het juiste deurrubber. En goed om te weten; we hebben alle deurrubberprofielen op voorraad.

Meer weten over onze service?
Bel of mail even. Onze servicemedewerkers staan voor je klaar.

Neem contact met ons op

In 3 stappen weer perfect sluitend

plannen
Plannen
meten
Meten
plaatsen
Plaatsen