Ice ice baby en hoe kapotte deurrubbers ijsvorming veroorzaken

Het klinkt misschien vreemd, maar als een vriezer niet meer goed sluit kan ijsvorming ontstaan. Teveel warme lucht glipt dan naar binnen en bevriest. Deze ijsvorming zit vaak op de plek waar de lekkage zit tussen de deur en het kozijn. De deur kan daardoor moeilijk sluiten doordat het ijs in de weg zit of zelfs vast vriezen aan het kozijn. Vaak is het deurrubber versleten, bijvoorbeeld door uitdroging en verharding. Dan scheurt het met alle gevolgen van dien. 

Door deze lekkage moet de koelcompressor harder werken om de juiste temperatuur vast te kunnen houden. Dit kan er zelfs bij continu draaien voor zorgen dat de condensor dicht vriest. Dit is zeer schadelijk voor de installatie. Het vervangen van een deurrubber kan daarmee dus grote kosten aan de koelinstallatie voorkomen.
 
Zachter deurrubber zorgt voor minder snel hard worden
Speciaal voor de toepassing in koel-en vriescellen hebben we deurrubber van een soepelere samenstelling dan van de fabrikant. Dit zorgt er voor dat deze afdichtingen zelfs bij temperaturen onder 0 nog flexibel blijven. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor inscheuren en gaan ze dus langer mee. (link naar kwaliteiten pagina)

Maak de deurrubbers dagelijks schoon

Jouw deurrubbers regelmatig controleren is sowieso noodzakelijk. Net als het dagelijks schoonmaken ervan. Lees onze schoonmaak tips. (Link) Het is de beste en goedkoopste manier om slijtage zolang mogelijk uit te stellen. En ontdek je op een gegeven moment toch een beschadiging (bijvoorbeeld een scheur) dan weet je dat het deurrubber aan vervanging toe is. 

Schakel Deurrubberservice in voor al je nieuwe deurrubbers

Deurrubberservice helpt je bij alle deurrubbers. Beter nog, die zorg nemen wij graag van je over. Wij zorgen in drie stappen voor een perfect sluitende koeling. We plannen een afspraak, wij komen langs en meten, en vervolgens komen we de deurrubbers plaatsen. Bij het inmeten van jouw deurrubbers koppelen we een unieke code aan elke koeling en vriezer. De code zetten we in ons systeem en op een sticker die we in de deur plakken. Zo ben jij altijd verzekerd van het juiste deurrubber. 

Maak snel je afspraak!
Maak het jezelf makkelijk en plan snel een vrijblijvende afspraak. Ons unieke coderingssysteem verzekert je altijd van het juiste deurrubber. En goed om te weten; we hebben alle deurrubberprofielen op voorraad. 

Meer weten over onze service? 
Bel of mail even. Onze servicemedewerkers staan voor je klaar. 
 

Neem contact met ons op

In 3 stappen weer perfect sluitend

plannen
Plannen
meten
Meten
plaatsen
Plaatsen