Klanten hebben veel profijt van onze service, het bespaart ze tijd en geld

Op 3 januari 2022 is Rob de Lang enthousiast gestart als medewerker orderverwerking en customer support bij Deurrubberservice. In deze binnendienstrol spreekt hij veel met klanten en met monteurs. Een spilfunctie dus. Met 15 jaar werkervaring in de verkoop binnendienst bij een groothandel, neemt hij een flinke portie kennis mee en deze zet hij al volop in. “Met klanten bezig zijn vind ik het leukst aan mijn vak. Ik heb altijd goed contact met iedereen. Daar wil ik hier ook weer voor gaan zorgen: dat klanten goed geholpen worden, zodat we op die manier het bedrijf kunnen uitbouwen”, aldus Rob. Hoe kijkt hij verder tegen zijn rol en het bedrijf aan?

Een nieuw gezicht bij Deurrubberservice: kun je iets vertellen over jouw rol?
“Ik werk in de binnendienst, waarbij het contact met klanten heel belangrijk is. Wij willen altijd de beste service leveren. Dat spreekt mij erg aan. Ook heb ik veel contact met de monteurs. Eén keer per week ga ik met één van hen op pad, om te zien wat er in de praktijk voorkomt en hoe dat in zijn werk gaat. Met die kennis kan ik nog makkelijker communiceren met klanten.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“In de ochtend start ik op met een lekkere bak koffie erbij. Ook belangrijk. Daarna ga ik de werkbonnen van de servicemonteurs behandelen. Kijken of daar nog vervolgacties uitkomen en of alles volgens afspraak is uitgevoerd. Daarnaast verwerk ik nieuwe opdrachten die per mail binnenkomen. Dit kan vanuit Retail accounts zijn, of vanuit Horeca die ons weten te vinden. Ook krijg ik regelmatig telefoontjes met aanvragen, als mensen bijvoorbeeld een bus van ons hebben zien rijden. Ze willen weten wat we precies voor hen kunnen betekenen. Ik geloof er echt in dat beide branches veel profijt kunnen hebben van onze service.”

Waarom heb jij gekozen voor werken bij Deurrubberservice, wat sprak jou aan?
“De lijntjes zijn hier kort, dat vind ik prettig werken. Dat betekent sneller schakelen en sneller resultaat. Hier zitten geen “managers” tussen, je werkt met een klein groepje. Dat maakt het zo interessant. Je krijgt alle ins and outs van het hele bedrijf mee. Hier kun je meepraten en je ziet dat er dingen gebeuren. Het team is heel informeel, dat is superfijn. We zijn allemaal één. Een gezellig, Brabants team dus en dat past goed bij mij.”

De hele organisatie draait om service: hoe draag jij daaraan bij?
“Door accuraat te zijn en de juiste informatie over te brengen aan klanten. Of het nu gaat om het geven van advies, de status van een bestelling of door kennis te delen. Ik geef door wanneer onze monteurs langskomen en deel ik onze werkwijze: ik help iedere klant verder.

Verder zorg ik voor de juiste informatie naar onze monteurs zodat zij probleemloos hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dit persoonlijke contact is belangrijk. Dat doe ik graag en vol overtuiging.”

Wat is het voordeel voor de klanten?
“Het kost ze minder geld, omdat we één keer alles opmeten. Ook bespaart het onze klanten tijd, omdat het bestellen van rubbers snel en gemakkelijk gaat. Ons systeem met ID-nummers is zo gemakkelijk voor klanten: een monteur komt langs om in te meten, plakt de stickers en in het vervolg hoeft de klant, als er iets aan vervanging toe is ,alleen maar het ID-nummer en het aantal door te geven. Wij weten precies welke rubbers zij dan nodig hebben.”

Welke positieve reacties van klanten heb jij al gehoord?
“Een klant in Leiden had de keuringsdienst op bezoek gehad en wilde zo vlug mogelijk de verbeterpunten oplossen. Wij hebben toen snel geschakeld en alles keurig geregeld. Daarover kregen we een compliment. Je merkt dat nieuwe klanten in het begin nog niet weten wat ze precies kunnen verwachten, maar als ze dat doorhebben zijn ze eigenlijk altijd heel positief.” 

Hoe zie je de toekomst van Deurrubberservice voor je, en wat wil jij daaraan bijdragen?
“Wat ik wil bereiken is dat we groter worden, dat we groeien. Die kansen zie ik.

Ook wil ik bijdragen aan de systemen, zodat deze nog beter op elkaar ingespeeld zijn. Een stukje automatisering dus, om ons serviceniveau hoog te houden. Het lijkt me echt mooi om daarover mee te praten en samen met bijvoorbeeld ICT te kijken naar de mogelijkheden. Dat is mijn ding, continu verder denken. Ik ben iemand die alles aanpakt. Niet achteroverleunen, maar kijken wat we kunnen verbeteren.”