Deurrubbers schoonmaken in 3 makkelijke stappen

Het correct schoonmaken en onderhouden van deurrubbers is belangrijk. Je wilt uiteraard dat de deurrubbers lang en optimaal meegaan. In de alledaagse praktijk worden deurrubbers en afdichtingen helaas te vaak onvoldoende of verkeerd schoongemaakt. Zeker als jouw koelapparatuur in of in de buurt van een keuken staat is de kans op vet- en olieresten op de deurrubbers groot. Verwijder deze om te voorkomen dat de deurrubbers uitdrogen en verharden, waardoor ze uiteindelijk gaan scheuren. 

Hoe je deurrubbers niet schoonmaakt

Een praktijkvoorbeeld. Een overenthousiaste medewerker maakt het rubber tussen de plooien schoon met een poetsdoek. Tussen de plooien zitten vaak resten. En ja dat kost enige moeite. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar de betreffende medewerker gebruikt een doek met daarin een puntig voorwerp om beter tussen de plooien te komen. Een saté-prikker in dit geval. (Echt gebeurd.) Onbedoeld (en niet meteen zichtbaar) scheurt het rubber. Zonde en onnodig.  

Wat in de praktijk ook geregeld voorkomt is dat deurrubbers met indrukprofiel uit de deur worden gehaald en voor het (schoonmaak)gemak in de vaatwasser belanden. Ai. De vaatwasser is voor het deurrubber wat een stoplicht is voor Max Verstappen. Het deurrubber kan daar niet tegen! 

Hoe maak je een deurrubber dan wél goed schoon?

Dat is makkelijker dan je denkt. Zeker als je de volgende drie stappen volgt. 

Stap 1.
Verwijder eerst de grove vervuiling met een kwast of doek. Gebruik een schoonmaakmiddel op waterbasis (afwasmiddel) of onze professionele reiniger voor afdichtingen en deurrubbers. Gebruik uitsluitend een schone poetsdoek die nog niet met vettige oppervlakten in aanraking is geweest. 

Stap 2.
Trek het deurrubber voorzichtig open en maak het ook schoon tussen de plooien. 
(Onze Easy clean deurrubbers hebben geen plooien wat schoonmaken makkelijker maakt, meer informatie)

Stap 3.
Maak het deurrubber droog met een schone droge doek. 

Gebruik altijd het juiste schoonmaakmiddel
Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen heeft direct invloed op de levensduur van een (magneet)afdichting of deurrubber. Schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger, ovenreiniger en andere agressieve ontvetters zijn absoluut niet geschikt voor deurrubbers. 

Gebruik altijd een middel op waterbasis of professioneel reinigingsmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor het schoonmaken van (magneet)afdichtingen. Dit product breng je rechtstreeks op het deurrubber aan en doe je met een schone droge doek af voor een stralend (en optimaal) resultaat.

Schakel Deurrubberservice in voor al je nieuwe deurrubbers
Kom je tijdens het schoonmaken slijtage of beschadiging tegen, dan is het tijd voor vervanging. Deurrubberservice helpt je daarbij. Beter nog, die zorg nemen we graag van je over. Wij zorgen in drie stappen voor een perfect sluitende koeling. We kijken dan ook altijd of er mogelijk zogenaamde Easy clean deurrubbers passen in je koelingen. Deze hebben geen plooien wat schoonmaken makkelijker maakt. (link) We plannen een afspraak, wij komen langs en meten, en vervolgens komen we de deurrubbers plaatsen. Bij het inmeten van jouw deurrubbers koppelen we een unieke code aan elke koeling en vriezer. De code zetten we in ons systeem en op een sticker die we in de deur plakken. Zo ben jij altijd verzekerd van het juiste deurrubber. 

Maak snel je afspraak!
Maak het jezelf makkelijk en plan snel een vrijblijvende afspraak. Ons unieke coderingssysteem verzekert je altijd van het juiste deurrubber. En goed om te weten; we hebben alle deurrubberprofielen op voorraad. 

Meer weten over onze service? 
Bel of mail even. Onze servicemedewerkers staan voor je klaar. 

Neem contact met ons op

In 3 stappen weer perfect sluitend

plannen
Plannen
meten
Meten
plaatsen
Plaatsen