Niet goed sluitende koelkastdeur? Hier moet je op letten

Als de deur van je koelkast of vriezer niet meer goed sluit, ligt de oorzaak vaak bij het scharnier of bij een versleten of defect deurrubber. Een scharnier kan in veel gevallen opnieuw gesteld worden. Een defect of versleten deurrubber betekent dat de koel- of vrieskast niet meer hermetisch sluit, waardoor koude lucht verloren gaat. Slijtage vind je meestal aan de hoeken van de deurrubbers en tussen de plooien. Controleer ook de magneet aan de rubbers, het kan zijn dat deze aan een of meerdere zijden ontbreken. 

Zo kun je controleren of de koelkastdeur nog goed sluit

Voorkomen dat deurrubbers kapot gaan

Voorkomen dat deurrubbers kapotgaan of verslijten is beter dan ze te laat vervangen. Door vet en vuil op de deurrubbers en het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen deurrubbers uitdrogen en hard worden; met name als ze van PVC zijn gemaakt. Uitdroging en verharding zijn de voornaamste redenen dat deurrubbers kapotgaan. Goed schoonhouden van het deurrubber verlengt de levensduur. Lees hier onze schoonmaaktips.

In het geval de deur van je koelkast of vriezer niet meer goed sluit moet de koelinstallatie extra hard werken om op de juiste temperatuur te komen en te blijven. Dit zorgt vervolgens voor een extra belasting van de installatie, een hoger energieverbruik en dus hogere kosten. 

Schakel Deurrubberservice in voor al je nieuwe deurrubbers

Voorkom erger en maak een afspraak met Deurrubberservice. Wij zorgen in drie stappen voor een perfect sluitende koeling. We plannen een afspraak, wij komen langs en meten, en vervolgens komen we de deurrubbers plaatsen of sturen ze op zodat je deze zelf kan monteren. (link) Bij het inmeten van jouw deurrubbers koppelen we een unieke code aan elke koeling en vriezer. De code zetten we in ons systeem en op een sticker die we in de deur plakken. Zo ben jij altijd verzekerd van het juiste deurrubber. 

Onze ‘makkelijker kunnen we het niet maken’-service in 3 stappen

  • Klik op de knop en maak een afspraak.
  • Wij komen bij jou meten.
  • Wij plaatsen de deurrubbers of sturen ze naar je op. 

Maak snel je afspraak!
Maak het jezelf makkelijk en plan snel een vrijblijvende afspraak. Ons unieke coderingssysteem verzekert je altijd van het juiste deurrubber. En goed om te weten; we hebben alle deurrubberprofielen op voorraad. 

Meer weten over onze service? 
Bel of mail even. Onze servicemedewerkers staan voor je klaar. 
 

Neem contact met ons op

In 3 stappen weer perfect sluitend

plannen
Plannen
meten
Meten
plaatsen
Plaatsen