Veelgestelde vragen

We hebben de meest voorkomende vragen voor je verzameld. Wel zo makkelijk. Mis je de vraag die jij hebt? Bel of mail ons even. Wij helpen je graag verder.

Wat kost het?

Deurrubberservice maakt gebruik van een overzichtelijke prijsstelling per soort deurrubber (inclusief opmeten, produceren en plaatsen). Het inmeten van de gehele locatie gebeurt kosteloos. Zie dat maar als onze investering in jou.

Bekijk hier onze werkwijze.

Werken jullie landelijk?

Jazeker. Onze dienstverlening heeft een landelijke dekking. Dat helpt ons om jou snel en adequaat van dienst te kunnen zijn.

Leveren jullie deurrubbers voor alle koelkastmerken? 

Ons assortiment bestaat uit 250 verschillende profielen. Dat betekent dat we voor ALLE professionele koelingen een passende oplossing hebben. Voor sommige merken hebben we zelfs een beter alternatief!

Hoe lang duurt het besteltraject?

Omdat we alles in eigen beheer hebben, kunnen we snel schakelen. Jouw deurrubbers vervangen we binnen enkele dagen. Is er spoed dan kunnen we zelfs de volgende werkdag al langskomen. Zeker zijn? Neem even contact op voor een indicatie van jouw situatie.

Waarom gaan deurrubbers eigenlijk kapot?

De meeste deurrubbers slijten als gevolg van inwerking van vuil en vet. Het is daarom belangrijk om de deurrubbers goed schoon te maken en te houden. Wij hebben een speciaal reinigingsmiddel beschikbaar voor het onderhouden van de deurrubbers. Meer weten? Bel of mail ons even. Wij helpen je graag verder. 

Scheelt het veel energie als mijn deurrubbers in orde zijn?

Jazeker! Uit onderzoek blijkt dat een koelkast met een defect deurrubber tot wel 25% meer energie verbruikt. De koelcompressor moet vaker en langer draaien, waardoor er meer stroom wordt verbruikt. Een nieuw deurrubber verdient zich dus snel terug! En goed om te weten, met een nieuw deurrubber beperk je ook de impact op het milieu. 

Waarom moet ik mijn deurrubbers vervangen?

De twee belangrijkste redenen om kapotte deurrubbers te vervangen zijn het waarborgen van voedselveiligheid en het besparen van energie. De NVWA controleert op voedselveiligheid. Voorkom een berisping en vervang je deurrubbers op tijd. Wat betreft energiebesparing geldt dat je met goed afsluitende deurrubbers tot wel 25% aan energie bespaart ten opzichte van versleten deurrubbers.

Gratis inventarisatie van jouw deurrubbers? Maak een afspraak
 

Is het belangrijk om de deurrubbers te vervangen met het oog op voedselveiligheid?

Jazeker. Een plek waar voedsel wordt bereid of opgeslagen moet altijd hygiënisch en schoon zijn. In het geval van koelingen en vriezers zit het gevaar bijvoorbeeld in de slijtage en de hygiëne van de deurrubbers. De controle hierop wordt in Nederland uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Zorg dat je de controle voor bent en houd zelf de staat van de deurrubbers goed in de gaten. Door de deurrubbers op tijd te vervangen voorkom je veel problemen. 

Gratis inventarisatie van jouw deurrubbers? Maak een afspraak